Bild: Youtube / Instagram

Youtubeföräldrarna lämnar tillbaka adoptivson – barnet hade autism

Youtubern Myka Stauffer och maken James adopterade sonen Huxley för två år sedan. Efter att det slagits fast att sonen har autism har paret nu valt att ge honom ett nytt hem.

Hösten 2017 valde youtubern Myka Stauffer att adoptera den fyraårige Huxley från Kina. Nu två och ett halft år senare, meddelar man att man förflyttat Huxley till ett nytt hem.

Anledningen ska vara att Huxley diagnostiserats med autism efter att paret hade adopterat honom. Det amerikanska paret var enligt People inte medvetna om detta och hävdar att de inte kan möta hans behov.

I en video för sina 713 000 prenumeranter förklarar paret vad som hänt.
När Huxley kom hit så var det fler speciella behov som vi inte var medvetna om och som vi inte hade fått berättat för oss, förklarar James i videon.

Efter flera utvärderingar och bedömningar har flera professionella läkare bedömt att han behöver något annat och att han har medicinska som behov behöver mer, fyller Myka i.

Youtubeparet Myka och James Stauffer .
Bild: Youtube

.

Skapar enorm ilska och kritik mot adoptionsindustrin

På svenska sidan Stulen identitet – problematisering av adoption, en sida som lyfter kritiska perspektiv på adoption skriver man

– Men vad säger detta om adoption? Att det sköts rigoröst av seriösa aktörer med god kunskap och goda rutiner? Eller att det kanske finns en ambition att så snabbt som möjligt serva klienter som betalat stora belopp för att få ett barn i så tidig ålder som möjligt? Samt att de som adopterar kanske inte är så väl utredda, trots allt?

Jag vill egentligen inte sprida mer socialporr av detta slag, men fallet är i all sin absurditet och gräslighet ändå illustrativt för vissa problematiska aspekter av transnationell och transrasial adoption.

Att någon över huvud taget får för sig att uttrycka stöd för detta omogna pars handlande säger mer om synen på adoption än om parets inkompetens.

Flera kommentarer på adoptivparets Youtube ifrågasätter nu också om paret valt att lämna bort ett av deras egna biologiska barn om de hade autism.

Bild på paret och deras barn

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap