Bild: Den Svarta Tråden

Videon: Här rusar Alexander Bard ut från kritiska intervjun – efter bara 5 minuter

Alexander Bard var inbjuden till podden ”Den Svarta Tråden”. Intervjun skulle dock inte komma att bli lång. Bard valde att fly inspelningen redan efter 5 minuter. Anledningen bakom: hans användande av n-ordet ifrågasattes.

Podcasten Den Svarta Tråden hade under tisdagseftermiddagen en inspelning med den skandalomsusade liberalen Alexander Bard. Med som medvärd i podden, som drivs av Abdishakour Mohammed Ali, var även artisten och spoken-word poeten Henry Bowers. Podden har tidigare haft gäster som Dogge Doggelito, trippelmördaren Ricard Nilsson och ”tårtkvinnan” Matkowitzc.

I ett mail inför inspelningen hade Bard slagit fast Abdishakour skulle ”helt fri att välja ämne och frågor som intresserar dig”. Något som skulle visa sig att inte stämma helt.

Bild: Den Svarta Tråden

Precis innan inspelningen skulle börja ska Bard ha sagt ”vilken underlig samling, en rasta, en buske och en neger”. När han sedan fick frågor om sina uttalanden i podden ska han snabbt blivit irriterad.

I ett videoutdrag från podden kan man se en märkbart upprörd Bard lämna studion och ropa ”min brorsa är svart och han skulle hata det ni gör just nu!”.

Sparkades från TV4 för rasistiska uttalanden

Bard som vid flera tillfällen gjort grovt rasistiska uttalanden reagerade på Twitter mot den amerikanska Black Lives Matter-rörelsen som växt fram som protest mot polisvåld. På sociala medier valde Bard att beskriva svarta som lögnaktiga och kriminella.

TV4 tog i juni beslutet att sparka Alexander Bard från kanalen och uppdraget i ”Talang”-juryn. Bard själv förnekar att han blivit avskedad.

– Det här är ett beslut som har växt fram under de senaste tre månaderna, det har ingenting alls att göra med vad som hände i dag, sa Alexander Bard i juni till Expressen.

Se videon när Bard rusar ut:

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap