Bild: Jordens Vänner

Vägrar acceptera beslutet – nu planeras aktionsvecka mot Preemraff

Under förra veckan kom beslutet i att godkänna Preemraffs expansionsplaner. Utbyggnaden förväntas göra anläggningen till den största utsläpparen i Sverige. Nu planeras det en aktionsvecka i augusti för att ”stoppa Preemraff”.

Beslutet beskrivs av klimataktivister som ”en katastrof för klimatet och Sveriges chanser att klara en omställning”. Preemraff har fått grönt ljus till utbyggnad. Utbyggnaden kommer enligt Naturskyddsföreningen att innebära koldioxidutsläppen ökar med 1 miljon ton per år och göra Preemraff till den anläggning som släpper ut mest koldioxid i Sverige. Och tillståndet skulle dessutom gälla på obestämd tid.

Planerar aktionsveckan ”Stoppa Preemraff”

Beslutet har fördömts av en enad klimatrörelsen, till och med av ungdomsförbunden till de rödgröna regeringspartierna. Bara en vecka efter beslutet planeras nu en aktionsvecka i augusti av klimat- och rättviseorganisationen Jordens Vänner.

I ett facebookevenemang för aktionsveckan skriver man:
”Kom och var med på vår aktionsvecka där vi omvandlar vår besvikelse till handlingskraft och engagemang genom att visa den svenska regeringen att vi är många som vill skydda vår framtida generation och vår planet.”

Läs mer om aktionen här:Anmäl ditt intresse här;
https://forms.gle/iE8Pxi95UBmHXfN8A

Läs mer om varför vi behöver stoppa utbyggnaden av Preemraff här:
https://jordensvanner.se/jordens-vanner-kraver-att-regeringen-stoppar-utbyggnaden/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jordens-vanner-kraver-att-regeringen-stoppar-utbyggnaden


https://www.facebook.com/events/501855227244138/

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap