Bild: Faksimil

Unga Centerpartisters krav: Låt sexköpare slippa straff!

Allt fler politiker vill skärpa straffet på sexköp men detta gäller inte alla. Nu kräver Centerpartiets Ungdomsförbund att sexköpare slipper straff helt i en sponsrad debattartikel.

Det senaste två veckorna har polisen genomfört ”Insats Torsk” och slagit till mot ett antal bordeller. En razzia på Östermalm resulterade i att Paolo Roberto greps, att en halländsk toppolitiker togs fast och att en polis avslöjades driva en bordell i Stockholm.

Sexköp leder idag oftast till böter men fem av åtta riksdagspartier vill nu se skärpta straff rapporterar P3 Nyheter. Detta trots att samtliga partier – förutom Vänsterpartiet – röstade mot att ändra straffet till fängelse så sent som den 14 november förra året. Nu har Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ändrat sig och vill se skärpta straff för sexköp.

CUF: Straffa inte sexköpare!

Några som inte alls är nöjda med folkstormen mot sexköpare är Centerpartiets Ungdomsförbund. Som svar på att Centerkvinnorna uttalande till stöd för stärkt lagstiftning går man nu ut i en sponsrad debattartikel och kräver det motsatta.

I en debattartikel som publicerats på Altinget skriver man:

Förhoppningsvis är det inte förvånande att vi är liberaler. Människor ska vara fria att göra vad de vill, så länge det inte skadar någon annan. Vi vänder oss emot politiker som moraliserar över och vill styra människors liv.

Därför har vi inga synpunkter på att vissa frivilligt väljer att ägna sig åt sexarbete. Den mest akuta anledningen att legalisera är dock inte principiell eller ideologisk, utan praktisk. […] Vi skäms över att vårt kvinnoförbund och flera riksdagsledamöter ställer sig bakom en moraliserande lagstiftning som utsätter människor för enorm fara.

Får digitalt stöd av centerpartistiska män

I kommentarsfältet på Facebook får inlägget förväntad kritik men även ett stort stöd från Centerpartistiskt håll. Mycket av stödet kommer från äldre män som verkar helt övertygade om att straffet för sexköp borde avskaffas.

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap