Bild: State.gov

Terrorattack mot Kubas ambassad – USA vägrar be om ursäkt

En högerextrem terrorist attackerade den kubanska ambassaden med automatvapen. Då valde USA att återigen skriva upp Kuba på sin lista över länder som ”inte samarbetar” i kampen mot terrorism.

I samband med en presskonferens efter terrorattacken mot Kubas ambassad riktade Kubas utrikesminister Bruno Rodriguez Parilla kritik mot USA:s regering för passivitet kring terrorattentatet. Folknyheter har tidigare rapporterat om den högerextrema terroristen som i slutet av april attackerade den kubanska ambassaden i Washington D.C

Personen som greps och misstänks för terrordådet heter Alexander Alazo och är kubansk medborgare som bor i USA. Enligt polisen ska Alazo beskjutit ambassaden med minst 32 skott med en AK-47. Man ska även vid platsen ha hittat en kubansk flagga dränkt i bensin och handskrivna meddelanden som inkluderat ”Trump 2020” enligt CNN.

USA vägrar ge en ursäkt – sätter upp på terrorlista istället

Utrikesministern kritiserade amerikanerna för att inte ha bett om ursäkt till Kuba efter terrorattacken. Och för att genom sin tystnad, och den fientliga atmosfär från den amerikanska staten, vara medskyldiga till att skapa en grogrund för terroraktioner riktad mot Kuba och det kubanska folket.

USA har nu valt att återigen skriva upp Kuba under Sektion 40A enligt lagen om vapenexport för att de ”inte fullt ut samarbetar” med USA:s ansträngningar mot terrorism, detta uppger USA:s UD:s officiella hemsida. Kuba ströks från listan 2015 efter att de diplomatiska förbindelserna mellan länderna återupptagits under Barack Obama och Raul Castro.

maria@folknyheter.se'

Maria Stålnacke

maria@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap