Bild: Stockholmare för ett Suveränt Sverige

”Sverigevänner” anordnade demonstration mot corona-restriktioner

Under gårdagen genomfördesverigevänliga” mynttorgsaktivister en demonstration MOT smittskyddsrestriktioner och ”tvångsvaccin” i Stockholm. Turligt nog lyckades man samla mindre än 50 personer.

Från och med på tisdag begränsas allmänna sammankomster till max 8 personer i Sverige. Under tisdagen samlades ett 40-tal ”Sverigevänner” från den nationalistiska rörelsen utanför riksdagen för att demonstrera mot corona och vad man kallar ”tvångsvård och tvångsvaccinering” och en påstådd kommunistisk konspiration att krossa demokratin..

Demonstrationen samlades av gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige”, en nationell grupp som demonstrerade även tidigare i oktober. I ett videoklipp som man lagt upp på konspirationstäta videouppladdsningssidan ”Brighteon” hånar en av arrangörerna de som är oroliga över corona:

En skrev ’Jag vill gärna kunna krama min mamma utan att hon dör. Så gå inte dit. Och följ restriktionerna’. […] Medelåldern för de som dör är ju ändå 82 år i Sverige.

Bild
Från Twitter

I sitt evenemang skriver arrangörerna:
”Vi uppskattar ALLA svenskvänliga partier och organisationer. Vi är aldrig politiskt korrekta och vi tar inte avstånd från andra. Avståndstagande och beröringsskräck är kontraproduktivt och skadar hela den nationella rörelsen och i slutändan Sverige som land och nation.”

Förutom att ifrågasätta vacciner och corona som en internationell kommunistisk konspiration ställer den påstådda neutrala gruppen även andra politiska krav. På sin hemsida har man ställt ut tre huvudsakliga frågor:

1. Krossa åsiktskorridoren genom att ta bort Hets mot Folkgrupps-lagstiftningen.
2. Stoppa ”folkutbytet”
3. Direkt återvandring

Bild: SSS

Grupp av och för kända nazister

”Stockholmare för ett suveränt Sverige” vill gärna sprida en neutral och partipolitiskt obunden bild av sig själv. I medlemsgruppen på VK, en rysk motsvarighet till Facebook som även agerar alternativ för svenska nazister, hittar man dock flera mer och mindre högerextrema profiler.

Bl.a. Bjurman f.d. Svenskarnas Parti och dömda folkhetsaren Dan Park

På sin Facebook-sida skriver man att man blivit blockerad och uppmanar folket följa på andra plattformar, att folk ska vakna och delta i den ”viktigaste demon i modern tid” och hur det endast är de och nazistiska NMR som kämpar för Sverige. I kommentarerna ifrågasätts hur corona-motstånd skulle vara att kämpa för Sverige och för sina medmänniskor.

Corona – en riktigt hot

Statistik visar att dödstalen med anledning av corona fördubblades i oktober jämfört i september. Rapporter från äldrevård och sjukvård har under hela året larmat om en katastrofal situation. Detta både på grund av pandemins omfattning och situationen inom den svenska vården.

Jag anser att svensk sjukvård är anorektisk. Det har bantats så otroligt mycket och trots att man stegvis sätter in näring så hamnar man direkt tillbaka i samma läge, och ibland värre, när hjälpen rycks undan. Det är inte utvecklande och roligt att vara sjuksköterska längre, säger en sjuksköterska i en intervju med Vårdförbundets tidning Vårdfokus.

Som svar har nu Vänsterpartiet krävt utredning av äldrevården under corona.

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap