Bild: Nathalie Eklund / Afropé

Sjuksköterska stöttar antirasistiska demonstrationen: ”Bryr er så mycket nu när ni inte gjort det innan”

Tusentals demonstrerade mot rasism på Sergels torg under onsdagen. På nätet spreds grov rasism, konspirationsmyter och kritik för demonstrationens effekt på vården. Nu ryter en av sjuksystrarna ifrån mot rasismen.

Under onsdagen samlade en antirasistisk demonstration över 8000 personer mot rasism och polisvåld. Folknyheter har tidigare rapporterat om det grova övervåld som flera minderåriga deltagare fick utstå från polisen.

I kommentarstrådar på nätet och på högerextrema sidor lyftes kritik för att demonstrationen hotade smittskyddet och innebar att man förstör för sjuksköterskor.

Sjuksköterskan Nathalie Eklund blev trött på att användas som slagträ mot antirasism och gick under torsdagen ut med ett inlägg där hon stöttar demonstrationen.

”Håll bara käften!”

– Har varit arg på hur Sverige har hanterat pandemin, arg på folk som inte bryr sig om att hålla avstånd och stanna hemma för oss som jobbar inom sjukvården..

Den här sjukdomen kom hit för att arroganta (majoritet vita) personer inte kunde ge fan i sin jävla skidresa till italien, den sprider sig för att ingen i det här landet bryr sig om att hålla avstånd, fortsätter att sitta på fullpackade jävla uteserveringar.

Men JÄVLAR vilket liv det blir när en demonstration för blacklivesmatter händer. Säkert från samma rasister som sitter på uteserveringarna och inte har brytt sig ett skit om corona innan bryr sig som fan nu och låter mest. HÅLL BARA KÄFTEN!!!

Läs hela inlägget här:

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap