Rikemansområde ville vräka kebabrestaurang – förlorade i tingsrätten

Under sommaren uppmärksammades en konflikt på Kungsholmen i Stockholm mellan Bostadsrättsföreningen Välbehaget och mellanösternrestaurangen Midan. Boende i området hävdade att restaurangen fört med sig fel sorts folk in till det rika innerstadsområdet Hornsberg. I den formella anmälan anklagades restaurangen om ”kebabfläckar” på gatan och höga ljudnivåer.

Som svar på bostadsrättsföreningens anmälan mot Midan spreds det uppmaningar att stödja restaurangen och folk vallfärdade under sommaren och hösten kring lunchtid för att visa sitt stöd.

DN rapporterar nu att tvisten avgjorts i tingsrätten och att Bostadsrättsföreningen förlora och tvingas betala drygt 500 000 kronor i rättegångskostnader.

Beslutet innebär också att Midan får fortsätta sin verksamhet då BRF Välbehaget ”inte visat att det förekommit sådana störningar som kan ligga till grund för ett förverkande av hyresavtalen” enligt domen.

De boende i Hornsberg får nu vänja sig vid att inte bara ha nära tillgång till sushi och bistrohamburgare, utan även högklassig syrisk meze.

info@folknyheter.se'

admin

Copy link
Powered by Social Snap