Bild: Mathias Wåg / Reddit

Poliser ertappade med att dölja sina identifikationsnummer

Under onsdagens demonstration mot polisvåld gick flera poliser till våldsam attack mot demonstranter. Bilder som Folknyheter tagit del av visar att flera av poliserna medvetet dolde sina identifikationsnummer.

Under onsdagens demonstration mot polisvåld i Stockholm tog sig en liten grupp demonstranter till trapporna vid Kungliga Slottet för att ”knäböja” -en gest som populariserades av den amerikanska medborgarrättsrörelsen på femtiotalet.

Oprovocerade attacker

Filmer på sociala medier som Folknyheter tagit del av visar poliser gå till oprovocerad attack mot de knäböjande demonstranterna:

Täcker sina identifikationsnummer

Folknyheter har också tagit del av filmer och bilder på sociala medier av poliser som medvetet döljer sina identifikationsnummer genom att bära uniformens nackskydd så att det täcker siffrorna. Varje polishjälm har ett identifikationsnummer för att kunna identifieras ifall en polis bryter mot lagen.

Image
Bilden visar skillnaden på uppfällt och nedfällt. Bild: Mathias Wåg
Även i USA

Även i USA har många poliser som utfört grova våldshandlingar ertappats med att dölja sina identifikationsnummer. I New York har detta beteende till och med uppmuntrats från högsta ort då New Yorks polismästare föreslog att polisen skulle bära ett svart ”sorgeband” som täcker identifikationsnumren på polisernas brickor -i solidaritet med offren för Corona-viruset.

Magnus Karlsson

Magnus@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap