Bild: Faksimil Facebook

Polis fick vänta på en McMuffin – bröt ihop i gråt

Vice sheriffen Stacy Talbert fick fel i sin drivein-beställning på McDonalds. Då bröt hon ihop och hävdade att hon känner sig otrygg och diskriminerad som polis.

Stacy Talbert, vice sheriff i McIntosh County, Georgia, berättade för NBC News att hon spelat in sig själv i en Facebook Live-video efter en skift natten förra veckan. Över 12 miljoner personer har sett videon på Facebook och ännu fler på twitter.

Reaktionerna på videon kom omedelbart. Konservativa tyckare förfasades över att Talbert ”medvetet blivit attackerad av restaurangarbetare” och med Donald Trump Jr ska ha delat hennes video. De flesta kritiserade dock polisen för att ha överreagerat helt. Många irriterades av det absurda i att hävda diskriminering och otrygghet samtidigt som polisen själva rasprofilerar svarta i USA.

I videon berättar hon om händelsen. Hon besökte en McDonald’s-restaurang i Richmond Hill på väg hem från jobbet. Efter att gjort en mobilorder och kört fram till andra fönstret väntade hon i bilen på sin mat.

Och jag väntar och väntar och väntar, säger hon in i kameran. En kvinnlig anställd ska sedan ha frågat henne vad hon beställde. Talbert ska då ha upprepat sin beställning – en ägg McMuffin med potatiskaka och en kaffe – och sedan ombetts parkera.
Så jag kör fram och en flicka kommer ut med mitt kaffe, men bara med kaffet berättar Talbert i videon.

Hennes röst börjar skaka när hon säger:
Och hon gav över den till mig och jag hade mitt fönster nere och allt hon hon ger mig är kaffet. Så jag säger till henne, jag säger: Bry dig inte om maten för just nu är jag för nervös för att ta emot det.

Torkandes tårar fortsätter hon:
Det spelar ingen roll vad jag har gjort för någon. Just nu är jag för nervös för att äta en måltid från McDonald’s för jag kan inte se när den görs. Om du ser en polis, så säg bara: ’Tack’, för jag hör inte tillräckligt med ’tack’ längre.

”Borde inte få vara på gatorna med en happy meal”

Hashtaggarna #McMuffin och #OfficerKaren var på under förra veckan på Twitter. I trådadarna ifrågasattes polisens lämplighet som konstapel och att få bära en pistol.

Filmmakaren Darryl Wharton-Rigby gav henne namnet #CopMcMuffin och sa att hon ”måste gå på en lång ledighet, för hon borde inte vara ute på gatorna med en pistol, en elpistol, en batong eller ett happy meal.”

Även författaren Roxane Gay tweetade:
– Karen inom polisen, som är tänkt att ha sund bedömning och mod, grät för att hon var tvungen att vänta 3 minuter på sin McMuffin och blev sedan paranoid utan anledning och var ledsen att människor inte tackar henne för att inte mördar dem? De måste göra polisprovet svårare. ”

Till MarketWatch rapporterar lokala McDonaldsägarna Gary och Jill Stanberry att Stacy Talbert ”aldrig nekades tjänst”.

Se hela videon här:peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap