Bild: Wikimedia

Palestinskt barn ihjälskjuten av israelisk militär i flyktingläger

Femtonårig pojke sköts ihjäl i huvudet av israelisk militär under en militärräd mot ett palestinskt flyktingläger. Anledningen att militären stormade lägret var att en psykiskt instabil 16 åring ska hånat en israelisk soldat på Facebook.

Dödskjutningen ägde rum i flyktinglägret al-Fawar beläget i det ockuperade Västbanken. Den palestinska pojken, Zaid Fadl Qaisia, ska ha dött omgående när israelisk militär avlossade skott mot hans huvud. Ytterligare fyra andra ungdomar ska ha träffats av militärens eld och vårdas nu för sina skador. Den israeliska militären befann sig i flyktinglägret för att gripa en annan minderårig palestinier. Den misstänkta pojken, som dessutom uppges vara psykiskt instabil, misstänktes för att ha förolämpat en israelisk soldat på Facebook, enligt uppgifter från Al Jazeera.

En av de boende i området kommenterade att drygt ett dussin soldater stormade lägret i jakten på tonåringen som ska ha förolämpat en av soldaterna på Facebook.

Soldaterna ställde sig uppe på hustaken och Zaid var uppe på sitt egna hustak och tittade på dem när han blev ihjälskjuten, säger Abdelfattah Najjar, till Al Jazeera.

Dödskjutningen har lett till att ungdomar i lägret hamnat i konfrontationer med den israeliska militärmakten rapporterar den Palestinska Hälsomyndigheten. Den israeliska militären stormar rutinmässigt palestinska kvarter och områden på den ockuperade västbanken.

maria@folknyheter.se'

Maria Stålnacke

maria@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap