Bild: CNN

Oförståeliga polisbeslutet: CNN-journalist gripen i direktsändning om protesterna

CNNs journalist rapporterar om protesterna i Minneapolis mot polisingripandet som ledde till George Floyds död. Då grips han av polis.

Omar Jimenez, journalist på CNN, har under fredagseftermiddagen blivit tagen i till polisförvar under en live-sändning av protesterna i Minneapolis. Detta trots att han identifierat sig. Även resten av Jimenez kameraman Leonel Mendez och producenten Bill Kirkos blev på plats försatta i handklovar.

CNNs kamera blev också omhändertagen och fortsätte att filma medan teamet blev handfängslade. Polisen verkar på videon vara helt omedvetna om att kameran fortfarande sänder.

CNN fördömer polisingripandet som brott mot konstitutionen

I ett uttalande på Twitter kräver CNN att de tre reportrarna släpps och menar att ingripandet är ett brott mot första amendment.

Före detta polischef kritiserar gripandet

Veteranpolischef, Charles Ramsey som tidigare ledde polisavdelningar i Philadelphia och Washington jobbar som en CNN-brottsbekämpande analytiker, och kommenterar gripandet ”inte har någon logik”.

Minneapolis-polisen kommer att få mycket att svar för på i och med denna arresteringen, sade Ramsey.

– Han står där, han identifierade sig själv. Du kan se hans pressleg. Flytta honom bara dit du vill att han ska vara.

Ramsey tillade att detta är något som ”inte på något sätt borde inträffa.”

Minnesotas guvernör: ”Gripandet är oförlåtligt”

CNNs VD, Jeff Zucker, kontaktade Minnesotas guvernör, Tim Walz, med anledning av gripandet av CNN-teamet i Minneapolis. Walz säger att han ”ber om ursäkt” för vad som hänt och arbetar med att få CNN-teamet släppta direkt.

Guvernören beskrev också arresteringen som ”oacceptabel” och sa att CNNs team har klar rätt att vara där, och att han vill att media ska vara i Minnesota och rapportera från protesterna.

Ny rapport: reportrarna släppta

Journalisten Omar Jimenez och hans team har nu blivit släppta från polisförvaret. Omar berättar själv för CNN att han nu är släppt. Teamet släpptes från Hennepin County Public Safety facility i Minneapolis.

I förvaret ska Jimenez ha frågat var han ska befinna sig under de närmaste dagarna, då han kommer fortsätta arbeta med att rapportera händelserna i Minneapolis. Enligt honom själv blev de släppta utan en förklaring.

Se videon här:

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap