Bild: Faksimil Maps / Polisen

Ny sexköpsrazzia i Stockholm – misstänkts ha drivits av polis

Under måndagen resulterade en polisrazzia i att två greps för grovt koppleri för att ha drivit omfattande bordellverksamhet i en massagesalong. De två häktade är en polisman och hans fru.

Vid lunchtid på måndagen genomfördes ännu en razzia mot en lokal i Vasastan. Ett tiotal civilklädda poliser och två hundpatruller befann sig på platsen. På plats kunde man göra ett beslag på 530 000 kronor enligt häktningsframställan. Efteråt kunde man gripa och anhålla två personer på sannolika skäl misstänkta för koppleri, enligt Åklagarmyndigheten.

”De har gjort en betydande vinning på andra människor”

Christian Frödén, gruppchef Människohandelssektionen polisen Stockholm


Enligt Aftonbladet ska en av personerna jobba som polis i yttre tjänst.

Span på adressen i flera månader

Boende i området hade tidigare reagerat på att bara män synts gå in på massagesalongen. Polisen har även fått flera larm om misstänkt prostitution i salongen.

Tillslaget tillhör en större insats som går under namnet ”Operation Torsk” och ledde tidigare i veckan till flera tillslag, bland annat lägenheten på Östermalm där man grep tv-profilen Paolo Roberto.

Genom förhör med målsägande samt kundlistor och betalningsunderlag har åklagaren slagit fast att bordellen dragit in minst 1,6 miljoner kronor.

Misstänkte polisen anmälde diskriminering

Ledtrådar på den misstänkte polisens kvinnosyn går även att hitta i polisens register. Efter att ha misslyckats minst sex gånger med att bli antagen till polisutbildningen upprättade mannen en DO-anmälan till diskrimineringsombudsmannen. I anmälan argumenterade manen för att Polishögskolans antagningsformer var orättvisa och gjorde att kvinnor kvinnor seglade förbi män enbart då de var kvinnor.

Att PHS låter mindre lämpliga personer påbörja utbildningen med anledning att dessa är kvinnor kommer resultera i att vi får sämre poliser ute på gatan framöver, skriver mannen tillsammans med andra i DO-anmälan.

Fyra av anmälarna ska ha gått vidare med anmälan, stämt polismyndigheten och fått 100 000 kr i förlikning.

Misstänkta lokalen ligger i Vasastan

Den misstänkta lokalen ligger i Vasastan. Enligt Aftonbladet ska bostadsföreningen som äger lokalen säga upp hyresavtalet med massagesalongen. Bostadsföreningen menar att hyresgästerna betalt hyran i tid och då de har egen ingång har man inte misstänkt något.

På Flashback och i grupper på Facebook spekuleras det att den misstänkta salongen är Jennys Thai på Tulegatan 26.

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap