Bild: Anna Rhenberg / Faksimil

Moderat toppolitiker tagen av polis vid bordell

Under lördagen får polisen i Göteborg in ett larm om en misstänkt lägenhetsbordell i Örgryte. Några timmar senare gör man tillslag mot bostaden och omhändertar flera personer, en av dem Hans Forsberg (M), kommunstyrelseordförande i Kungsbacka.

Det inringda samtalet larmade om att man sett flera män kommit, välkomnats av värdinnor och gått efter kortare besök i lägenheten rapporterar Göteborgsposten. Vid tillslag utanför fastigheten kontrollerar polisen ett flertal personer, en av de en högt uppsatt västsvensk manlig politiker.

Den misstänkte politikern har under helgen erkänt brott och accepterat strafföreläggande för sexköp, meddelar Moderaterna i ett pressmeddelande från Moderaterna. KS-ordföranden väljer nu att lämna alla sina politiska uppdrag.

Beskrivs som en “god partikollega”

I det moderata pressmeddelandet får Hans Forsberg beskriva sig som “väldigt ångerfull” och moderata distriktsordföranden beskriver hela händelsen som “en personlig tragedi”. Moderaternas gruppledare i Kungsbacka, Lisa Andersson, kommenterar händelsen med att beskriva Forsberg som “en god partikollega som jag har uppskattat att arbeta tillsammans med”.

“Se till att Hans Torsk inte får en krona till av skattepengarna”

Kungsbackamoderaternas Facebook kunde man under dagen se flera kritiska kommentarer publiceras på partiets inlägg. I kommentarerna kritiseras partiets mjuka ordalag kring Forsberg och ifrågasättanden om hur stort avgångsvederlag han kommer att åtnjuta.

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap