Bild: Leif Piechowski / Sebastian Gollnow

Kallade sig för Tysklands ”bordellkung” – sitter i fängelse för människohandel

Han kallade sig för Tysklands bordellkung och verksamheten för ”hälsoanläggningar för män”. Idag sitter han i fängelse för människohandel.

Nu stiger insikten om att även den legaliserade könshandeln i själva verket agerar fasad åt omfattande organiserad brottslighet och systematiska kränkningar av människovärdet.

Förra året dömdes den självutnämda bordelkungen Jürgen Rudloff till fem års fängelse. I Tyskland är han känd från TV för att öppet ha tillåtits att propagera för sin bordellkedja ”Paradise”. I retoriken är bordellerna ”hälsoanläggningar för män” och de kvinnor som säljer sig i hans lokaler egna företagare.

I ett av femvåningsbordellerna betalar manliga kunder 69 euro för entre, en måltid, dryck och turkiskt bad. Ett samlag kostar 50 euro extra för en halvtimme. Männen bär badrockar och badtofflor, kvinnorna är nakna förutom högklackade skor.

Kvinnor som arbetar på bordellen betalar också entreavgiften på 69 euro, en daglig avgift på 25 euro och kostnaden för sovsalsäng om de spenderar natten där.

Kvinnor behandlades som djur

Domen förra året gällde medverkan till organiserad människohandel. Kvinnor hade bokstavligen kidnappats in i hans bordellverksamhet. Enligt uppgifter till The Guardian ska rättegången lagt fram bevis på att kvinnor behandlades som djur och utsattes för misshandel av gängmedlemmar om de inte tjänade in tillräckligt mycket pengar.

Fängelsedomen har skakat Tyskland och den tyska idén om ”ren prostitution” som skild från olaglig prostitution. Enligt den tyska polisen är 9 av 10 kvinnor i den tyska könshandeln utsatta för tvång.

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap