Jonas Sjöstedt till Herrey: ”Har du slutat slå din fru?”

Dumma frågor får dumma svar. Detta är något som Richard Herrey fick erfara då Jonas Sjöstedt svarade honom och hela twitter sprängdes av hans svar.

Det ökända Richard Herrey som gått från en karriär som artist till riksdagsledamot för Moderaterna har länge gjort det till sin huvuduppgift att sprida myter och lögner om arbetarrörelsen och dess politker. Under dagen försökte han knyta Jonas Sjöstedt till en sprayaktion gjord av AFA mot Irene Svenonius. Irene Svennonius är finansborgarråd i Stockholm och ansvarig för privatiseringar och nedskärningar som skapat det vårdkaos som staden nu befinner sig i.

Herrey förväntade nog dock inte att få sin fult ställda frågeställning svarad på med samma mynt.

”Har du slutat slå din fru” är ett exempel från boken ”intervjuteknik” av Björn Häger, och handlar om att för att en diskussion ska vara relevant så behöver den utgå från gemensamma premisser. Formen är dock inte ny utan brukar beskrivas som ”komplex fråga” och är ett argumentationsfel där frågeställaren försöker lura respondenten i en fälla genom att inkludera en kontroversiell premiss eller ett orättfärdigt antagande av skuld.

Twitter svarade med kritik från vissa högerkonton som menade att detta var för låg nivå. Sjöstedt svarade på kritiken att svaret hade målet att belysa det dumma i frågan om han tagit avstånd från AFA. Twitter fylldes snabbt också av enorma hyllningar till Jonas:

https://twitter.com/alexandra_scope/status/1256915114671955968?s=20
https://twitter.com/elliaz/status/1256918175972802561?s=20
info@folknyheter.se'

admin

Copy link
Powered by Social Snap