Bild: DST/varldensvetandevantar

Här erkänner nazisten Dan Park: ”Andra människors liv känns som fiction för mig”

I en nysläppt trailer i podcasten Den Svarta Tråden berättar den nazistiska rörelsens enda svenska konstnär, Dan Park, om varför han valt att håna brottsoffer.

Dan Park är känd gatukonstnär och provokatör – men också nazist. Sedan åratal har han dykt upp på högerextrema och rent nazistiska arrangemang, däribland demonstrerat med nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen och före detta Svenskarnas Parti. Dan Park är även flerfaldigt dömd för hets mot folkgrupp och umgås flitigt med skånska högerextremister. Så sent som 2019 dömdes han fyra månaders fängelse av hovrätten i Skåne hets mot folkgrupp och förtal, rapporterar Aktuellt Fokus.

Han har även hyllat de NMR-aktivister som attackerade Vänsterpartiet och Ung Vänster i Lund och är känd för att försöka sprida rykten på Twitter kring arbetarrörelsen. Dan Park som de senaste åren levt i skuggan med socialbidrag som enda inkomst och kontakt med kriminalvården kom under hösten att bli riksaktuell med sitt samarbete med den danska rasisten Rasmus Paludans provokationsförsök i Malmö.

I den nysläppt trailern till podcasten Den Svarta Tråden berättar erkänner nu Dan Park varför han inte har några problem att håna brottsoffer – han förstår inte att andras liv inte ”är fiction”. Hela avsnittet kommer att släppas i slutet av februari.

Se videon här:

peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap