Bild: Youtube

Förslaget: Ersätt staty av sydstatsgeneralen med avliden chockrockare från bandet GWAR.

Invånare i den amerikanska staden Richmond, Virginia vill att staden river en staty föreställande den rasistiske sydstatsgeneralen Robert E. Lee. Nu har man startat en kampanj för att ersätta statyn med en av stadens kändaste rockprofiler.

En kampanj har startat för att ersätta rasiststatyn med den avlidne lokala rockprofilen Dave Brockie (också känd som sin scenkaraktär Oderus Ungerus) från chockrockbandet GWAR. Bandet, som är känt för sina karaktäristiska scenkostymer, stödjer nu kampanjen som på bara två dagar fått över 36 000 underskrifter.

Aktivisterna bakom kampanjen formulerar motiveringen till att ersätta rasistgeneralen med rockprofilen som följande:

Dave Brockie var en stor lokalprofil. Han kallade Richmond för sitt hem och stöttade kulturlivet i staden och skapade arbetstillfällen för flera lokala kulturarbetare.

Robert E. Lee var en misslyckad general som stred för en rasistisk agenda. Alldeles för länge har staden Richmond hedrat honom, och andra förlorare från inbördeskriget, med statyer.”

Under helgen besökte dessutom bandets trumslagare Brad ” JiZMak Da Gusha” Roberts statyn för att visa solidaritet med medborgarna som nu kämpar för statyns avlägsnande.
Han (Robert E. Lee) kan dra åt helvete, sa Brad ” JiZMak Da Gusha” Roberts när han besökte statyn.

Se videon här:

maria@folknyheter.se'

Maria Stålnacke

maria@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap