Bild: Faksimil/Erik Lundin

Erik Lundin uppträdde på Allsång på Skansen – blev ersatt av vit musikproducent i TV-tablån

I veckans Allsång på Skansen deltog bl.a. Måns Zelmerlöw, Anna Bergendahl, samt rapparen Erik Lundin. I TV-tablån var alla uppgifter om artisterna rätt utom om Lundin. Han hade blivit ersatt av en vit musikproducent.

Under tisdagens Allsång på Skansen hade man ett stjärnspäckat program. Programledare Sanna Nielsen hade bjudit in artister som Miss Li, Anna Bergendahl och Måns Zelmerlöw till ett publiktomt Skansen. Bokad var även superstjärnan och rapparen Erik Lundin, nyligen aktuell med låten ”Apanage”.

För de som sett fram emot att se en svensk rappare på bästa sändningstid i public service spred det snart sig en förvirrad stämning. På TV-tablåsidan tv.nu hade man som enda fel ersatt Erik Lundin med en annan Erik – en Erik som var vit och är musikproducent.

Hur tv.nu, som Sveriges största tv-guide med över 2,3 miljoner unika besökare varje vecka, lyckats ta fel på den kända artisten är fortfarande oklart. En sökning efter ”erik lundin” på google resulterar nämligen i två hela söksidor med endast västerortsrapparen. På Wikipedia går det heller inte att hitta denna musikproducent man lagt upp bild på.

Bild: Instagram

Adam Tensta: ”Sharpen the fuck up”

Rapparen Adam Tensta stöttade sin kollega och gav hård kritik. På sina sociala medier skriver han att misstaget är oförståeligt när det gäller någon som varit artist i över 15 år och har fler priser ”än vad som får plats i en Ikeahylla”.

Bild: Instagram
peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap