Bild: ANF/Folknyheter

Demonstration mot svensk-turkisk militärövning i Malmö: ”Palme vrider sig i sin grav!”

Under torsdagen samlades en demonstration mot den svensk-turkiska militärövningen i Skåne. -Palme vrider sig i sin grav!, tyckte en av demonstranterna.

Just nu pågår övningen Baltops i Östersjön med deltagare från svensk militär, USA och Turkiet. Övningen sker delvis på svenskt territorium i delar av Skåne.

Turkiets militär har gjorts sig skyldiga till en lång rad krigsbrott som mord, kidnappningar, våldtäkt () och användande av kemiska vapen mot civilbefolkning i Syrien (). Folknyheter kunde som första svensk media rapportera att Turkiet skulle delta i den svenska militärövningen.

Under denna vecka förvärrades läget ytterligare då Turkiet flygbombade civila och flyktingar i norra Irak.

Palme vrider sig i sin grav!

På torsdagen samlades en demonstration utanför Socialdemokraternas högkvarter i Malmö på adressen Olof Palmes plats 1 för att demonstrera mot den svensk-turkiska övningen. På demonstranternas banderoll kunde man läsa ”Stoppa allt militärt stöd till Turkiet och deras Jihadist-milis” och ”Bojkotta Turkiet”.

Än så länge har tystnaden varit kompakt från Socialdemokratiskt håll om Turkiets flygbombningar av civila.
Olof Palme vrider sig i sin grav, förklarade en av de deltagande för

Folknyheters utsända reporter och fortsatte:
Säga vad man vill om Palme men han stod i alla fall upp för sin demokratiska Socialism och försvarade alla folks rätt. Han var inte rädd för att kritisera fascismen oavsett om den kom från USA eller Sovjet. Vad gör Stefan Löfven? Ingenting!

Torsdagens demonstration arrangerades av Rojavakommittéerna, Allt åt Alla Malmö och Kurdiska Demokratiska Samhällscentret NCDK.

Magnus Karlsson

Magnus@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap