Demonstration i World of Warcraft samlade rekordmånga på 1 maj


Med anledning av Corona-krisen anordnade Vänsterpartiet ett digitalt 1 maj-tåg i World of Warcraft. Samlingen skedde i Valley of Trials och samlade hundratals digitala demonstranter. Bland de de hundratals som samlats fanns även personer knutna till MUF som gått ut med att de planerat att attackera demonstrationen. Folknyheter deltog och rapporterar från Sveriges första digitala 1 maj-tåg.

Med anledning av COVID-19 så var årets 1 maj-tåg inställda. Istället valde Vänsterpartiet att hålla digitala sändningar med tal, livemusik och panelsamtal. Utöver dessa livestreams anordnades det även ett demonstrationståg i dataspelet World of Warcraft.

Utöver alla vänsteraktivister så deltog även många troll med målet att störa demonstrationen. Detta ledde till ett ännu större demonstrationståg och tillslut att belastningen på servern blev så stor att servern uppdimensionerades.

facebook kunde man följa hur unga moderater planerade en såkallad ”raid” vilket är en direkt attack med målet att döda motståndarna. Tidigare under veckan hade även MUFs ordförande deltagit i P3 där han förklarat att han använt en yxa om han skulle attackera ett vänsterpartistiskt demonstrationståg. Den planerade ”raiden” misslyckades dock då servern man valt inte tillåter spelare att slåss mot varann om man inte aktiverat ett såkallat war mode.

Runt 15:40 kunde demonstrationståget äntligen avgå mot orkernas huvudstad Orgrimmar. Vid denna tidpunkt var tåget så stort att det skapade stort lag i spelet och flera spelare som blivit utkastade från servern valde då att följa tåget på livestreamen på demonstrationssidan på facebook istället.

Efter tjugo minuters demonstrationståg fullt av slagord och försök av motdemonstranter att störa tåget ankom demonstratioen till Orgrimmar. Här spelades internationalen upp och ett förinspelat tal av Jonas Sjöstedt spelades upp, som vilket vanligt 1 maj-firande som helst. Arrangörerna var mycket nöjda men det verkar oklart om detta kommer göras till en årlig tradition eller endast var något för i år under Coronapandemin.

info@folknyheter.se'

admin

Copy link
Powered by Social Snap