Bild: Veckans Brott / TV4

Antifeministen Paolo Roberto gripen i razzia: “Jag har köpt sex”

Natten mot fredag genomförde polisen en razzia mot sexköpare i överklassområdet Östermalm i Stockholm, enligt uppgifter från Aftonbladet. En av de elva gripna uppges vara den kända TV-profilen och entreprenören Paolo Roberto, enligt han själv.

Det var människohandelsgruppen vid nationella operativa avdelningen, NOA, som tillsammans med Norrmalmspolisen genomförde razzian i en lägenhet. Flera män har gripits, bland dem en känd TV-profil och entreprenör.

I samband med att TV-profilen lämnade Östermalms-lägenheten greps han och togs till förhör. Efter förhör misstänks han ha betalat 1 500 kronor för att köpa en kvinnas kropp som annonserats på internet, enligt Aftonbladet. Enligt Expressen kommer kvinnan som TV-profilen misstänks ha köpt sex av från ”ett av Europas fattigaste länder”.

Kända polisen kommenterar razzian

Simon Häggström, polis specialiserad på människohandel på NOA, skriver om razzian på sitt Instagramkonto:

– Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig.


Misstankarna riktas mot ökända antifeministen

Uppgifterna om vem den kända TV-profilen var länge inte fastslagna. Men på sociala medier misstänkte man tidigt Paolo Roberto som sexköparen. På Paolos egna sida kan man under dagen läsa att han fattat ”ett riktigt dumt beslut”. I ett nytt inlägg på fredagseftermiddagen skriver han att han kommer delta i Nyhetsmorgon för att be om förlåtelse för sitt ”skamliga beteende”.

Paolo Roberto


Instagram rasar mot torsk-Roberto

På Instagram har redan nu flera populära satirkonton gått ut och gjort material på ämnet:

View this post on Instagram

Du blir vad du äter

A post shared by Dyngbaggen (@dyngbaggegalan) on

Historia som stolt antifeminist

Inom den antifeministiska rörelsen och i högerextrema kretsar har Roberto varit en stor profil med sina starka uttalandet mot kvinnors rättigheter.

Paulo kom ut som stolt antifeminist under 2008 i en känd intervju i P3 Populär:

–  Jag är militant motståndare, det finns militanta feminister jag är militant motståndare till feminism. […] Kvinnor vill ju vara hemma med sina barn och vi delar hyfsat lika folk i Sverige och vi är världens mest jämställda land men svenska män får ju bara skit liksom.

Hur den antifeministiska rörelsen förhåller sig till män som köper kvinnors kroppar kan exemplifieras av det stöd som Roberto fått under fredagen på sociala medier. På Instagram stöttas Roberto av skandalfotografen Bingo Rimér med ”Kämpa <3” och av den moderata riksdagsledamoten Richard Herrey med orden ”Kämpa Roberto, du betyder mycket för många”.

Bingo Rimér
Bild: Instagram
Richard Herrey
Bild: Instagram
peter@folknyheter.se'

Peter Hang

peter@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap