Bild: Frankie Fouganthin/Faksimil Youtube

Åkessons nya konspirationsteori — myndighetschefer med partibok begår medveten ”massaker” på svenskar

Socialdemokrater och myndighetschefer är i hemlig maskopi och låter svenskarna dö. Sveriges epidemiologer, myndighetschefer och tjänstemän konspirerar med regeringen och har medvetet sett till att tusentals svenskar har dött.

En medveten ”massaker”, så beskriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson det i en ny konspirationsteori som han lanserade under fredagen. Åkesson har tidigare krävt att statsepidemiologen Anders Tegnell och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson ska avgå.

I en intervju med Expressen under fredagen tog han det ett steg längre. I intervjun förklarade Åkesson att flertalet myndighetschefer borde bytas ut. Anledningen är att dessa i hemlighet konspirerar med Socialdemokraterna.

Min bild är att väldigt många myndighetschefer har partibok och det är regeringen som har utnämningsmakten när det gäller generaldirektörerna inte minst, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Enligt Åkesson är dessa ”lojala med makten” och flertalet av de svenska myndighetscheferna skulle avlägsnas om Åkesson haft makten. Några bevis för sin nya konspirationsteori har han inte heller kunnat producerat.

Slakta sin egen befolkning

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) är den politikern som allvarligast bemött Åkessons nya konspirationsteorier.
Antingen menar han det han säger bokstavligt, och då anklagar han regeringen för att slakta sin egen befolkning och det är ju en fullständigt vansinnig anklagelse, säger Per Bolund till Aftonbladet.

Per Bolund uppmärksammade även i samma intervju med Aftonbladet att Jimmie Åkesson inte tagit något eget ansvar:
Jag har suttit på många partiledarmöten med Jimmie Åkesson där vi har informerat kring krisen och coronautvecklingen och Jimmie Åkesson har nästan inte sagt någonting under de samtalen.

Fler rasar mot konspirationsteorin

Redan under torsdagen började Åkesson dra upp riktlinjerna för sin nya konspirationsteori. I en intervju med Aftonbladet beskrev han sedan de svenska myndigheternas agerande under coronapandemin som en ”massaker” och att man ”lät” coronaviruset spridas. Vad regeringens och myndighetscheferna ansvariga för bekämpandet av viruset skulle ha för motiv anger dock inte Åkesson.

En av de politiker som regerat på det bisarra uttalandet är före detta socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).
Det är trist att se hur populisterna i svensk politik nu inte skyr några medel för att sprida sitt gift, skapa oro, otrygghet och undergräva den politiska stabiliteten i en tid vi behöver samling i politiken och fortsatt ansvarstagande, kommenterade hon på sin Facebooksida under torsdagen.

Riskerar hamna i en moderatregering

Moderaterna och deras ledare Ulf Kristersson, meddelade förra veckan att de är redo att öppna för att budgetförhandla med Sverigedemokraterna, men har inte kommenterat Åkessons nya konspirationsteori.

I en intervju med Expressen under lördagen kritiserade Per Bolund (MP) Moderaterna, och Ulf Kristersson, för deras tystnad.
Jag tycker det är en skräckbild av vad Sverige kan bli om Sverigedemokraterna får vara med och styra vårt land, sa Per Berglund (MP) och fortsatte:

Om han (Ulf Kristersson) nu öppnar för ännu bredare samarbete med SD så välkomnar han också den inriktningen. Då accepterar han den typen av ställningstaganden, där man ska hota personer som jobbar i våra myndigheter med avsked om de inte fattar de beslut som Sverigedemokraterna vill ha.

maria@folknyheter.se'

Maria Stålnacke

maria@folknyheter.se

Copy link
Powered by Social Snap